Asiatiska möbler

Det finns så många olika slags stilar när det kommer till möbler. Idag finns något som kallas för skandinavisk design som är väldigt rent och avskalat. Vår specialitet är däremot asiatiska möbler och den känsla som de förmedlar. Det finns en stor efterfrågan på marknaden efter asiatiska möbler på grund av deras unika stil. Under 1990-talet växte marknaden snabbt och har gjort det sedan dess. Orientaliska möbler brukar det även kallas för och stilen skiljer sig från den skandinaviska.

I Asien finns det mycket unika och kulturella länder. Varje land har sina unika och skiftande traditioner som återspeglas i deras möbler såväl som hus. Det är därför svårt att kategorisera den orientaliska stilen eftersom det finns så många olika variationer. Mestadels kom det orientaliska inflytandet från Indien och Burma under 1800-talet. Japan och Kina var även inflytelserika som representanter för asiatisk design.

Möbler från Japan använder oftast trä som alm, gingko och Kiri. Bambu är även ett populärt material. Gemensamt för den asiatiska stilen är att den är väldigt dekorativ med asiatiska tecken eller symboler. Vanligtvis är möblerna mörkbruna i Sydostasien. Möblerna är kända för hantverket som skapas med stor omsorg.

Trenden med orientaliska möbler förväntas fortsätta många år framöver. Hela stilen ger en känsla av välstånd och lite kunglighet. Väldigt starka färger är populärt som exempelvis guld och lila. Det är en unik stil som inte passar alla men som vi på Blå Lotus tycker om väldigt mycket. Det finns många sätt att variera sig med den orientaliska stilen men precis som med vilken inredning som helst krävs det planering för att det ska bli ett fint helhetsintryck. Detaljerna är det som skapar ett fint helhetsintryck men låt det inte bli för mycket. Med orientalisk stil kan det lätt bli för mycket färg så bestäm först en grundfärg och gå efter den.